Nijkerk: spoor gevonden van in Italië verdwenen Samuël Boujadi

De locatie van het lichaam van de verleden maand verdronken Samuël Boujadi uit Nijkerk lijkt bekend. De 22-jarige Boujadi was op vakantie met een vriend. Hij maakte een grote zwemtocht over het Meer van Bracciano, een kratermeer ten noorden van Rome. Volgens Italiaanse media sloeg een 34-jarige reisgenoot van Boujadi alarm toen hij niet terugkwam. Ze zouden met een tent aan de oevers van het meer hebben gekampeerd.

Zijn lichaam ligt nog altijd in het meer. De locatie waar hij ligt is bekend, maar de plaatselijke brandweer wil geen toestemming geven aan het zoekteam Volentari del Garda om met geavanceerde apparatuur te helpen. De brandweer van Milaan gaat nu met geavanceerde diepzee-apparatuur en een onderwaterrobot zoeken op de plek die eerder werd gemarkeerd door een Nederlandse zoekhond van Signi zoekhonden.

Op de Facebookpagina van Family Church Nijkerk, een geloofsgemeenschap waar Boujadi en zijn vrienden lid van zijn, geven ze aan dat ook zij denken dat hij is verdronken. Ze hopen zijn lichaam snel te vinden.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft contact met de familie en biedt ondersteuning. De ambassade in Rome onderhoudt de contacten met de lokale autoriteiten die verantwoordelijk zijn voor de zoektocht.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.