Nijkerk zet zich in voor een inclusieve maatschappij

De gemeente Nijkerk zet zich in voor een inclusieve maatschappij. De gemeente zegt het belangrijk te vinden dat iedereen kan meedoen in de samenleving door te werken, naar school te gaan en door toegang tot voorzieningen. 

Dit geldt ook voor de toegang tot de gemeentelijke begraafplaatsen. Nijkerk is daarom nieuwsgierig of deze voldoende toegankelijk zijn voor mensen die een (visuele) handicap hebben en of gebruikmaken van een rollator of scootmobiel. Inwoners die de gemeente over dit onderwerp willen adviseren, kunnen een online formulier invullen. Het formulier is tot eind oktober 2023 beschikbaar.

Op basis van de resultaten beoordeelt de gemeente:

  1. Wat op korte termijn (tussen 2024 en 2027) moet of kan worden aangepakt. Bijvoorbeeld oplossen van onveilige situaties of uitvoeren van kleine aanpassingen.
  2. Welke maatregelen op langere termijn worden uitgevoerd. Dit betekent dat de gemeente bij het actualiseren van het beleidsplan afweegt welke maatregelen worden uitgevoerd en hiervoor krediet beschikbaar stelt. 

Vragen?

Heeft u vragen of spreekt u liever persoonlijk op één van de begraafplaatsen af? Dat kan. U vult dit op het formulier in. 

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *