NK Tegelwippen: Putten biedt subsidie voor vervangen van tegels

Meer groen en minder tegels en stenen in voor- en achtertuinen. Dat is het doel van de landelijke campagne ‘NK Tegelwippen’. Tot en met 31 oktober kunnen inwoners van de Noord-Veluwe doorgeven hoeveel tegels ze in hun tuin hebben vervangen door groen.

Een groene tuin

Een groene tuin zorgt voor een gezonde leefomgeving voor mens en dier. Insecten, vogels en egels vinden er een plekje. Ook is een groene tuin tijdens hittegolven veel koeler. Het luchten van een huis wordt daarmee ook makkelijker. En minder hitte in huis zorgt voor een betere nachtrust. 

Makkelijk onderhoud

Veel mensen kiezen voor tegels in de tuin met het idee dat het onderhoud minder tijd kost. Maar onkruid verwijderen tussen de tegels kost juist veel werk. Een groene tuin die slim is ingericht, is veel makkelijker te onderhouden. Laat de tuin in de winter ook gewoon met rust. Het bladafval biedt namelijk een schuilplaats voor dieren en is voeding voor de bodem. Elke vierkante meter steen die wordt vervangen door groen helpt.

Tuinsubsidie

Voor het vervangen van tegels door groen kunnen inwoners van Putten subsidie krijgen. Dat gaat bijvoorbeeld om € 4,00 per vierkante meter verwijderde bestrating of € 35,00 per geplante boom. Meer informatie over de subsidiebedragen, de voorwaarden en het doorgeven van het aantal gewipte tegels is te vinden op www.putten.nl/tegelwippen.

Tegeltaxi: laat uw tegels ophalen

Waar laat u de verwijderde tegels? De tegels haalt de gemeente Putten op met de tegeltaxi. De tegeltaxi is van 6 april tot en met 26 oktober beschikbaar en rijdt iedere eerste donderdag van de maand. Wilt u gebruik maken van deze tegeltaxi? Kijk op www.putten.nl/tegelwippen en reserveer een datum die u schikt voor het laten ophalen van uw tegels. De Puttense tegeltaxi is alleen beschikbaar voor inwoners van de gemeente Putten.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *