Noord-Veluwe zet in op sporten en bewegen voor mensen met een beperking

De Noord-Veluwe wil sporten en bewegen voor mensen met een beperking in de regio makkelijker maken. Een regiocoach en lokale buurtsportcoaches gaan mensen met een beperking ondersteunen en stimuleren om te sporten en te bewegen. Dit is het resultaat van een samenwerking tussen de acht gemeenten van de Noord-Veluwe.

Lokale buurtsportcoach voor aangepast sporten en bewegen

Alle acht gemeenten van de regio Noord-Veluwe (Elburg, Ermelo, Harderwijk, Hattem, Heerde, Nunspeet, Oldebroek en Putten) zetten een lokale buurtsportcoach voor aangepast sporten en bewegen in. Deze coaches gaan het sport- en beweegaanbod voor mensen met een beperking meer onder de aandacht brengen, verder uitbreiden en ondersteunen. Dit gaan zij doen door mensen met een beperking van informatie te voorzien en vraag en aanbod beter op elkaar af te stemmen. Voor nieuwe initiatieven zal zowel lokaal als regionaal verbinding met betrokken sport- en beweegaanbieders en (zorg)organisaties worden gezocht.

De regionale samenwerking gebeurt onder de vlag van het landelijke online platform Uniek Sporten, waar alle informatie rondom sporten en bewegen met een beperking te vinden is. Op www.unieksporten.nl staan de contactgegevens van de buurtsportcoaches aangepast sporten en staan alle sportactiviteiten vermeld per gemeente.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *