Nuborgh College Veluvine haalt geld op voor stichting Save the Children

Het Nuborgh College Veluvine heeft woensdag 29 maart een actiedag georganiseerd, waarbij de opbrengst bestemd is voor de stichting Save the Children. Zowel de leerlingen als het personeel hebben zich ingezet om zoveel mogelijk geld op te halen.

William Pos, een van de organisatoren vertelt, “Het is boven verwachting druk. Dit hadden wij helemaal niet verwacht, maar wij zijn hier natuurlijk super blij mee. De eerste jaars groepen hebben vanochtend een sponsorloop/obstaclerun gehouden. De tweede jaars organiseren dit jaar een ‘kermis’ in de gymlokalen. Bezoekers kunnen muntjes kopen voor € 0,50 en daarna aan allerlei activiteiten deelnemen en bij de derde jaars is van alles te koop.” Rondlopend kom je op de kermis de bekende activiteiten als touwtje trekken, (pijl en boog) schieten en blikgooien tegen, maar ook zelf bedachte activiteiten, zoals het zeer moeilijke tomaat slaan, een hilarisch kussengevecht op de evenwichtsbalk en het spectaculaire schommelschip. Daarnaast kunnen kinderen over de stormbaan of meedoen aan een mini voetbaltoernooi.

Een heus Food Festival

De derde jaars hebben de begane grond bezet en verkopen veel zelfgemaakte etenswaren. Voor iedereen is er iets te vinden, van Hollandse poffertjes, pannenkoeken, frikadellen en suikerspinnen tot Mexicaanse churros en quesadillas en alles daartussen. Een van de leerlingen vraagt de bezoekers bij binnenkomst “U ziet er hongerig uit, misschien kan ik iets voor u betekenen?” al een echte verkoper in spé! Maar ook zelfgemaakte sierraden, tasjes en doorverkoop van diverse artikelen zijn geëtaleerd en buiten worden zelfs auto’s gewassen. De 3e jaars HAVO-VWO klassen hebben in de lessen een bedrijfsplan opgesteld en kijken nu of zij hun producten ‘aan de man’ kunnen brengen. Zo kun je bijvoorbeeld bij de fotostudio een fotoshoot laten maken, bij de beautysalon je nagels laten lakken en in de gamecenter diverse videospelletjes spelen.

Save the Children

Gekozen is de opbrengst van de actiedag te doneren aan Save the Children, de grootste onafhankelijke kinderrechtenorganisatie ter wereld. Zij geven kinderen een gezonde start en de kans om te leren en ze beschermen hen tegen honger, misbruik, verwaarlozing en uitbuiting. Want ieder kind heeft het recht op een gelukkige jeugd. Door de oorlog in de Oekraïne en de aardbevingen in Syrië en Turkije hebben vele gezinnen ernstige behoefte aan bestaansmiddelen en basisgoederen, nu de landen te kampen hebben met ongekende aantallen ontheemden, inflatie en werkloosheid. Save the Children roept op tot volledige, ongehinderde humanitaire toegang tot gezinnen die door de crisis zijn getroffen, ongeacht waar zij zich bevinden, met name tot degenen die in gebieden wonen die door gewapende vijandelijkheden zijn getroffen.

De begeleidende docenten William Pos en Marnix Tissingh verwachten volgende week bekend te kunnen maken hoeveel geld de actie heeft opgebracht. Aan de inzet en het enthousiasme van de kinderen zal het zeker niet liggen.

Bron: RTV Nunspeet

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *