Nunspeet: herdenkingsmonument Park 40-45 uitgebreid

Het herdenkingsmonument in Park 40-45 in Nunspeet wordt aangepast en uitgebreid met 136 oorlogsslachtoffers

Er is een burgerinitiatief geweest om de namen op het monument aan te vullen met  de namen van ruim 100 oorlogsslachtoffers.  Ook is er ruimte voor eventuele slachtoffers van vredesmissies in de toekomst. Het ontwerp van het monument sluit aan bij het bestaande monument in het park. Dirk Verheij heeft het nieuwe monument ontworpen. Het bestaat uit vijf zuilen, inclusief de huidige zuil. De namen worden aangegeven op afzonderlijke plaatjes die op de zuilen worden aangebracht. Het monument zal de komende maand worden aangepast en zal klaar zijn voor de komende 4 mei-herdenking die jaarlijks in Park 40-45 start.

De volledige lijst met namen van de 136 oorlogsslachtoffers is in te zien via de gemeentelijke website www.nunspeet.nl/oorlogsmonument4045. Nabestaanden/familieleden/direct betrokkenen van de genoemde oorlogsslachtoffers waarmee de gemeente nog geen contact heeft kunnen krijgen worden verzocht contact op te nemen met de gemeente, bij voorkeur via monumentpark40-45@nunspeet.nl of telefonisch via (0341) 25 99 11. Zij zullen dan ook een uitnodiging ontvangen om bij de onthulling aanwezig te zijn.

De onthullingsplechtigheid van het uitgebreide oorlogsmonument in Park 40-45 (Laan, Nunspeet) vindt plaats op woensdag 3 mei 2023 om 20.00 uur en is voor een ieder toegankelijk.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *