Nunspeet: tijdelijke afsluiting Elspeterweg februari 2024

De spoorwegovergang Elspeterweg in Nunspeet gaat verdwijnen en maakt plaats voor een onderdoorgang onder het spoor. Hiervoor is het nodig dat de rotonde Elspeterweg/Plesmanlaan wordt verlaagd. Als gevolg van deze werkzaamheden zal de Elspeterweg in de periode 29 januari- 23 februari 2024 alleen te gebruiken zijn in noordelijke richting, dus vanaf de A28 naar het centrum. Hiervoor zal een tijdelijke ‘bypass’ worden aangelegd, rond het Veluwetransferium. Deze maatregel geldt niet voor vrachtwagens, die kunnen vanaf de A28 alleen Nunspeet bereiken via de afslag Eperweg. Op enkele momenten zal de Elspeterweg volledig afgesloten zijn. Verkeer vanuit centrum Nunspeet naar de A28 wordt omgeleid via de Eperweg. Vanuit Harderwijk is de adviesroute de Harderwijkerweg.

Ook Eperweg Nunspeet afgesloten

Door het beperkte gebruik van de Elspeterweg zal de afrit A28 Eperweg tijdelijk drukker worden. Om opstoppingen op de A28 te voorkomen zal vanuit verkeersveiligheidsoogpunt (dringend advies van Rijkswaterstaat) de Eperweg vanaf de A28 richting Epe tot aan de rotonde bij Soerelseweg/Tongerenseweg tijdelijk worden afgesloten. Dit zorgt voor een goede doorstroming op de afslag A28 Eperweg. Verkeer van en naar Epe kan omrijden via ’t Harde (N309, over ‘de knobbel’).

De maatregelen op een rijtje

29 januari – 23 februari    
Elspeterweg éénrichtingsverkeer van A28 richting centrum (vrachtverkeer alleen via A28 afrit Eperweg)

13 februari – 16 februari    
tussen 10.00 en 15.00 uur Elspeterweg volledig afgesloten

24 februari                         
Elspeterweg gehele dag afgesloten

2 maart – 4 maart (05.00 uur)     
dit weekend is de Elspeterweg volledig afgesloten

Genoemde maatregelen hebben nagenoeg geen consequenties voor fietsers en voetgangers. Zij kunnen in deze periode grotendeels het bestaande voet- en fietspad langs de Elspeterweg blijven gebruiken.

Vanaf 16 januari a.s. worden alle maatregelen en omleidingen nader toegelicht op www.nunspeet.nl/stationsomgeving.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *