Nunspeet: Toekomstbestendig Wonen Lening nu ook beschikbaar voor VvE’s

De Toekomstbestendig Wonen Lening is nu ook beschikbaar voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Dit betekent dat bijvoorbeeld eigenaren van appartementen aan de slag kunnen met duurzame maatregelen treffen aan gemeenschappelijke delen van het gebouw. De gemeente Nunspeet is een van de eerste gemeenten in Nederland waar deze lening ook voor VvE’s af te sluiten is.

De Toekomstbestendig Wonen Lening is een lening met een lage rente voor woningeigenaren. De lening is bestemd voor duurzame maatregelen in huis om energie te besparen. Je kunt bijvoorbeeld je woning isoleren, zonnepanelen aanbrengen, je badkamer op de begane grond plaatsen of asbest verwijderen. Ook kunnen inwoners de lening gebruiken voor aanpassingen om ook op latere leeftijd langer thuis te blijven wonen. Met de uitbreiding van de lening voor VvE’s wordt het voor meer inwoners aantrekkelijker om hun woning te gaan verduurzamen en aan te passen voor later, stelt de gemeente.

Leenvorm

Wethouder Jaap Groothuis is blij dat nu ook VvE’s de mogelijkheid krijgen om gebruik te maken van deze leenvorm: ‘We willen dat zoveel mogelijk inwoners zelf aan de slag kunnen met het duurzamer maken van hun huis. Het is mooi dat nu ook VvE’s deze lening kunnen gebruiken en hierdoor makkelijker aan de slag kunnen.’ Ook voor huurders is er een lening ter verduurzaming beschikbaar, namelijk de duurzaamheidslening. Dit betekent dat er nu voor elke inwoner, zowel huurders als woningeigenaren, een mogelijkheid is om een lening ter verduurzaming van de woning af te sluiten.

Provincie

Voor de Toekomstbestendig Wonen Lening werkt de gemeente samen met de provincie Gelderland. De provincie en de gemeente betalen allebei de 50% van het geld dat nodig is voor deze lening. Voor meer informatie over de lening en het aanvraagformulier, kijk op de website van Nunspeet leeft Natuurlijk.

Bron: RTV Nunspeet

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *