Ondernemers en gemeente Putten slaan handen ineen om energiearmoede aan te pakken

Ondernemersvereniging Winkelcentrum Putten, Bedrijvenkring Putten, Joop Putten en Gemeente Putten ondernemen actie om energiearmoede aan te pakken. Eerste actie is dat werknemers tot donderdag 1 december een energiemonitor kunnen aanvragen bij hun werkgever. Daarmee kunnen ze hun energieverbruik thuis meten. Voorwaarde is dat de werkgever aangesloten is bij een van de bedrijvenkringen in Putten.

“Zodra je weet wat de grote energieslurpers zijn, kun je gericht actie ondernemen om structureel geld te besparen. De energiemonitor helpt hierbij”, zegt Bertus Cornelissen (wethouder Duurzaamheid). “Door subsidie te verstrekken en gezamenlijk op te trekken, kunnen we meer mensen bijstaan die moeite hebben om de stijgende energiekosten te kunnen betalen”, zegt Cornelissen over de samenwerking met de ondernemersvereniging en bedrijvenkringen.

Energiemonitor en -meter
Een energiemonitor is een slim apparaat dat via de meterkast het stroomverbruik per groep meet. In december volgt de actie Energiemeter, ook via de bedrijvenkringen. Een energiemeter meet het stroomverbruik van afzonderlijke apparaten, zoals een lamp of koelkast.

Oproep
“Ik roep werkgevers op om deel te nemen aan deze actie. Werknemers raad ik aan contact op te nemen met hun werkgever of de vertegenwoordiger van hun ondernemersvereniging of bedrijvenkring”, zegt Gijs Hendrik Gijsbertsen (bestuurslid van Joop Putten). Ook de ledenraad van Rabobank is betrokken bij de actie. De bank levert een bijdrage, zodat meer medewerkers van lokale ondernemingen energie kunnen besparen.

Vervolgacties
Martijn Stoffelsen (bestuurslid van Bedrijvenkring Putten) geeft aan dat er meerdere acties volgen: “We gaan werknemers ook gratis energieboxen aanbieden. Daarin zitten energiebesparende producten, zoals ledlampen en tochtstrips. Ook gaan we als werkgevers energiecoaches inschakelen, met hulp van de gemeente. Deze coaches kunnen onze werknemers helpen om een besparingsplan op te stellen voor thuis.”

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *