Ondertekening petitie mensenrechten door burgemeester Harderwijk

Burgemeester Van Schaik heeft zijn handtekening gezet onder de petitie van het Humanistisch Verbond om mensenrechten in het paspoort te krijgen. Daarmee volgt hij burgemeester Van Zanen van Utrecht op, die als eerste burgemeester de petitie ondertekende en burgemeester Kolff van Dordrecht.

Dit jaar is het 70 jaar geleden dat de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens is opgesteld. In 1948 hebben vertegenwoordigers uit alle landen vastgelegd wat wij mensen als universele mensenrechten beschouwen. Rechten die het mogelijk maken dat we vrij en in gelijkheid kunnen samenleven. Het Humanistisch Verbond vindt dit de ideale aanleiding om de Universele Mensenrechten de plek te geven die ze verdienen: in het paspoort. Zo laten we zien dat onze identiteit als Nederlander samen gaat met het besef dat ieder mens uniek en waardig is. De petitie wordt op 10 december aan de Tweede Kamer overhandigd en wordt, behalve door bovengenoemde burgemeesters, ook ondersteund door onder meer Ernst Hirsch Ballin, Job Cohen en Femke Halsema (sinds 12 juli burgemeester Amsterdam).

Van Schaik schaart zich als burgemeester van Harderwijk achter de actie omdat “het belangrijk is om dat wat 70 jaar geleden op papier is gezet, levendig te houden en uit te blijven dragen. De campagne is een goede reminder van waarom destijds de verklaring is opgesteld en hoe we er anno 2018 vorm aan kunnen geven in ons eigen leven. Want mensenrechten zijn nooit vanzelfsprekend.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *