‘Onderzoek gewenst naar mogelijke omkoping van Barneveld door GS’

Er moet een onafhankelijk integriteitsonderzoek komen naar de wijze waarop Gedeputeerde Staten en de rijksheer van Gelderland hebben gehandeld in het herindelingsdossier Barneveld-Scherpenzeel. Dat meldt de website Binnenlands Bestuur. De signalen over mogelijke omkoping van Barneveld door GS in ruil voor instemming met de herindeling, moeten daar onderdeel van zijn. Het ministerie van Binnenlandse Zaken zou een goede partij zijn om dat onderzoek uit te voeren.

Motie
Een motie van deze strekking wordt dinsdagavond ingediend tijdens het debat waarin Provinciale Staten een besluit nemen over de door GS gewenste herindeling van beide gemeenten. Initiatiefnemer van de motie is de Statenfractie van 50Plus, die de komende dagen meer fracties achter het verzoek tot integriteitsonderzoek hoopt te krijgen.

Tweede verzoek
De motie is het tweede verzoek tot een integriteitsonderzoek in een week tijd. Maandag heeft Burgerinitiatief Scherpenzeel Zelfstandig commissaris van de koning John Berends in een brief ‘met klem’ verzocht een onafhankelijk integriteitsonderzoek te laten doen naar ‘vermeende koehandel’ en ‘achterkamertjesgekonkel’. De Scherpenzeelse waarnemend burgemeester Eppie Klein vindt dat aan dit verzoek gehoor moet worden gegeven. ‘Welke kant de besluitvorming ook op gaat, de intenties en integriteit van alle betrokkenen in dit proces moeten boven alle twijfel verheven zijn’, aldus Klein.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.