Onderzoek naar koopgedrag in o.a. Ermelo en Nijkerk

Gemeenten en de provincie zetten zich samen met winkeliers in voor aantrekkelijke binnensteden, dorpscentra en een compleet winkelaanbod. Om dit zo goed mogelijk te doen, is periodiek onderzoek naar koopgedrag van groot belang.

Daarom is er een onderzoek in onder andere de gemeenten Ermelo en Nijkerk. Dat onderzoek brengt in beeld waar inwoners boodschappen doen, winkelen en doelgerichte aankopen doen en hoe tevreden ze zijn over de verschillende winkelgebieden. Deze informatie brengt het functioneren en de aantrekkelijkheid van winkelgebieden in beeld en helpt daarmee gemeenten en de provincie bij het versterken en verbeteren van winkelvoorzieningen.

Op verzoek van vier provincies

Het onderzoek wordt mede uitgevoerd op verzoek van de vier provincies. Het onderzoek wordt gezamenlijk uitgevoerd door de onderzoeksbureaus I&O Research. In 2019 is er voor het laatst een koopstromenonderzoek uitgevoerd in Oost-Nederland.

Deelnemers gezocht

In september start het veldwerk (dat loopt tot eind oktober). Inwoners ontvangen een schriftelijke uitnodiging in de brievenbus. De huishoudens zijn willekeurig geselecteerd. Deelnemen kan door online een vragenlijst in te vullen. Inwoners die geen brief krijgen, maar wel graag willen meedoen kunnen de vragenlijst invullen via www.startvragenlijst.nl/koopgedrag .

Onder alle deelnemers van het onderzoek worden 50 cadeaukaarten van €25,- verloot.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *