Ontmoetingsbijeenkomst met Oekraïense vluchtelingen die in Ermelo verblijven

In bijzijn van burgemeester Dorine Burmanje was er in De Dialoog een ontmoetingsbijeenkomst met Oekraïense vluchtelingen die in Ermelo verblijven. Naast de Oekraïense bewoners waren ook de gastgezinnen en de organisaties die bij de opvang zijn betrokken uitgenodigd. Door de oorlog in Oekraïne verblijven nu ongeveer 100 Oekraïense vluchtelingen in ErmeloOngeveer de helft daarvan verblijven in de opvanglocaties die de gemeente heeft gerealiseerd. De overige verblijven in gastgezinnen. Burgemeester Dorine Burmanje: “Hoewel een aantal bewoners al een tijdje in Ermelo verblijven was het fijn om elkaar even te zien en te spreken. “Je wilt toch weten hoe het met hen persoonlijk gaat hier. Ik zie dat inwoners en organisaties in de gemeente de vluchtelingen bijstaan. Als gemeente willen we onze verantwoordelijkheid nemen in het opvangen en helpen van vluchtelingen. Dat doen we en daar ben ik blij om.”

Verschillende organisaties en particulieren zijn betrokken bij de opvang
De vluchtelingen hebben in Ermelo vanaf het begin een warm welkom gekregen en ze zijn wegwijs gemaakt in Ermelo. Vanuit het Diaconaal Platform zijn vrijwilligersgroepen opgezet die een kleinschalige locatie hebben geadopteerd. Naast verschillende kerken is ook de Rotaryclub Ermelo gekoppeld aan een locatie. Tijdens de bijeenkomst gaven medewerkers van de gemeente, Vluchtelingenwerk, GGD, Meerinzicht en een uitzendbureau antwoorden op diverse vragen.

Het is onzeker hoeveel toestroom er nog op Nederland af komt
“We weten nog niet wat die onzekerheid betekent voor de duur en omvang van benodigde opvangplekken”, aldus de burgemeester. “In Ermelo zullen we daar waar nodig en mogelijk is onze verantwoordelijkheid blijven nemen.”

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *