Ook in Ermelo gratis compost op Landelijke Compostdag

Op zaterdag 25 maart kunnen inwoners van de gemeente Ermelo gratis compost ophalen. Met deze actie bedankt de gemeente de inwoners voor het goed scheiden van Groente-, Fruit-, Tuinafval en etensresten (GFTe). Door GFTe-afval te scheiden is er minder CO2-uitstoot, zijn er minder kosten en worden grondstoffen opnieuw gebruikt.

Van GFTe-afval naar compost

In 2022 werd in Ermelo gemiddeld 100 kilo per persoon gescheiden GFTe-afval ingeleverd. De groente- en fruitschillen, overgebleven restjes eten en tuinafval die men in de groene container deed, zijn omgezet naar compost en groene energie. Compost is een natuurlijke bodemverbeteraar. Het helpt de groei van bloemen en planten op een milieuvriendelijke manier. Het reguleert de waterhuishouding en zorgt voor een natuurlijke balans in de bodem. Gemengd met tuinaarde is het geschikt voor alle tuinplanten.

Afhalen van compost kan op 2 manieren

Inwoners van Ermelo kunnen het compost los of in zakken afhalen. Let op: voor het afhalen heeft u uw afvalpas nodig. Wees er op tijd bij, want op is op!

WatWanneerWaarBijzonderheden
Los compostAfhalen van 08.00 tot 12.00 uurfirma Kamphorst, Rodeschuurderwegje 26-28Alleen met (maximaal 1) aanhanger af te halen
Compost in zakken van 40 literAfhalen van 09.00 tot 12.00 uurtegenover het Milieupark REMONDIS B.V. aan de Tolweg 12Maximaal 2 zakken per persoon
Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *