Op kruispunt Oude Nijkerkerweg Putten gebeuren veel ongelukken

Op het kruispunt van de Oude Nijkerkerweg en de Matseweg in Putten waar dinsdagavond een 82-jarige vrouw uit Putten verongelukte, zijn in het verleden vaker dodelijke slachtoffers gevallen. De gemeente Putten onderzoekt of het kruispunt aangepast moet worden.

Op de plek van het ongeval komen vijf wegen bij elkaar: de Matseweg en de Oude Nijkerkerweg kruisen elkaar en op dit punt eindigt de Houtweg. Alle genoemde wegen zijn smal. In november 2015 kwam een 78-jarige vrouw uit Putten om het leven nadat ze op de fiets in botsing kwam met een vrachtwagen op de Oude Nijkerkerweg in Putten. Op 19 oktober 2012 is een 63-jarige man uit Putten omgekomen nadat hij op zijn bromfiets tegen een vrachtwagen botste op hetzelfde kruispunt. In april 2003 is een 17-jarige meisje om het leven gekomen bij een eenzijdig ongeval op de Matseweg na een korte joy-ride met een geleende auto. Ze botste tegen een boom.

En er gebeurden meer ongelukken op de Oude Nijkerkerweg in Putten. Op deze 80-kilometerweg wordt vaak hard gereden. In juli 2017 was er een aanrijding tussen twee auto’s op de kruising van de Matseweg en de Oude Nijkerkerweg in Putten. Daarbij vielen geen gewonden, maar de auto’s raakten fors beschadigd. Op 6 oktober 2016 moest een 25-jarige man uit Putten zijn rijbewijs inleveren nadat hij door de politie tijdens een achtervolging was geklokt op 150 kilometer per uur. in mei 2015 botsten op de Oude Nijkerkerweg twee personenauto’s frontaal op elkaar. Een van de bestuurders moest uit zijn voertuig worden bevrijd en is daarna overgebracht naar het ziekenhuis. Op zaterdagavond 15 december 2012 zijn drie Puttenaren ernstig gewond geraakt toen hun auto op de Oude Nijkerkerweg tegen meerdere bomen knalde. De drie zijn afgevoerd naar een ziekenhuis in Utrecht.

De weg is volgens verzekeraar Allianz na de N303 richting Ermelo de meest gevaarlijke weg van Putten, terwijl ook de Matseweg en de Houtweg in de top-10 staan.

Foto: 112 persfotografie

Geef een reactie