Open dag bij opgraving Rimpeler op 13 oktober

Bij de opgraving van 7 hectare aan de Rimpelerweg zijn sporen en vondsten aangetroffen uit de Vroege tot en met Volle Middeleeuwen. De resultaten zijn spectaculair te noemen en overtreffen de verwachtingen. Daarom organiseert de gemeente Putten op zaterdag 13 oktober 2018 een open dag voor geïnteresseerde bezoekers.

Tussen 10.00 en 16.00 uur geven professionele archeologen van RAAP Archeologisch Adviesbureau rondleidingen. Vrijwilligers van de lokale historische verenigingen van Putten en Ermelo ondersteunen de dag.

Er is een speciaal programma voor kinderen en ouders. Het programma begint in Museum Het Pakhuis (Molenaarsplein 24 in Ermelo). Onder de titel ‘Een potje breken’ ontdekken de deelnemers alles over aardewerk. Daarna worden zij met een oude bus (bijna ook archeologie) naar de opgraving aan de Rimpelerweg in Putten gereden. Hier mogen de kinderen zelf graven met een schepje (niet vergeten) en mogen zij de grond zeven op zoek naar archeologische vondsten. De deelnemers worden met de bus teruggebracht naar Het Pakhuis in Ermelo.

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *