Opnieuw heisa rond Dolfinarium Harderwijk

Er is opnieuw heisa rond Dolfinarium Harderwijk. Deze keer zijn het dierenrechtenorganisaties House of Animals en Sea Shepherd, die zich grote zorgen maken over de vergunningen die het Dolfinarium heeft aangevraagd. Het gaat hierbij om de export van een aantal dieren naar China. Acht dolfijnen, twee walrussen en twee Californische zeeleeuwen zouden vanuit Harderwijk worden overgebracht naar het Hainan Ocean Paradise-pretpark in China.

De dierenwelzijnorganisaties zeggen dat de vergunningen hiervoor zijn verlopen. House of Animals en Sea Shepherd zijn bang dat Dolfinarium met deze vergunningen de dieren exporteert, voordat de rechter zich hierover kan uitspreken.. Volgens het Dolfinarium is er nog helemaal geen transportdatum. Verder zegt een woordvoerder dat de dieren alleen weggaan als aan alle wettelijke eisen is voldaan en alle vergunningen zijn afgegeven.

House of Animals zegt te willen dat de vergunningen worden geschorst. Momenteel loopt er een gerechtelijke procedure tegen de vergunningen.

Omroep Gelderland meldt dat een datum voor de zitting nog niet bekend is, omdat niet duidelijk is wat de stand van zaken is.

Volgens dagblad De Stentor heeft de advocaat van de dierenwelzijnsorgansaties een brief naar de rechtbank gestuurd, om duidelijkheid te krijgen.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *