Oranjepark Ermelo wordt steeds meer een park met woningen

Het Oranjepark in Ermelo is volop in ontwikkeling: een parkachtige woonwijk met (zorg)woningen, een woonzorgcentrum en buurtkamer. In het Oranjepark worden in totaal 99 woningen gebouwd.

De volgende bouwfase(s) in voorbereiding
Zorggroep Noordwest-Veluwe is nu bezig met de architectonische en technische uitwerking van de volgende fase van de nieuwbouw. Dat gaat om 6 woningen en 19 appartementen aan de Dennenlaan en op de hoek van de Julianalaan. De gemeente Ermelo verwacht dat de bouw begin 2025 start. Alle seniorenwoningen zijn op die plek gesloopt. Zo maakt de Zorggroep ook dit deel van het Oranjepark klaar voor de nieuwbouw.

De buurtkamer als ontmoetingsplek
In het Oranjepark ontmoeten mensen elkaar gemakkelijk. De buurtkamer is daarbij belangrijk als ontmoetingsplek in de wijk. Op deze levendige plek kunnen door bewoners en voor bewoners activiteiten worden georganiseerd. Er is al een enthousiaste buurtcoach begonnen. Woont u in de wijk en heeft u een leuk idee? Laat het weten aan Nadia Wentzel via nadia.wentzel@welzijnermelo.nl. Of loop even binnen bij de buurtkamer voor een kopje koffie en een goed gesprek.

Samenwerking met verschillende partijen
Zorgroep Noordwest-Veluwe werkt samen met de gemeente en woningcorporatie Uwoon aan deze nieuwe woonwijk. De verdere bouw van het Oranjepark gebeurt tot 2026 in verschillende stappen. Alle partijen verbonden zich aan het idee van “omzien naar elkaar” en ondertekenden in 2023 daarvoor een intentieovereenkomst.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *