Parkeren bij een laadpaal: Putten informeert inwoners

Het aantal laadplekken is de afgelopen jaren sterk gegroeid. Maar wat zijn precies de regels bij parkeren bij een laadpaal? De gemeente Putten heeft voor inwoners de regels op een rij gezet:

Mag ik met mijn niet-elektrische auto parkeren bij een laadpaal?

Nee, met een niet-elektrische auto mag u niet parkeren bij een laadpaal. Als u dit toch doet, riskeert u een boete van € 90,00. Let op: als er geen verkeersbord is, mag u gewoon met een niet-elektrische auto op die plek parkeren.

Mag ik met mijn elektrische auto parkeren bij een laadpaal zonder te laden?

Er zijn verschillende verkeersborden. Een van deze borden geeft aan dat u alleen mag parkeren als u laadt. Een ander vergelijkbaar bord geeft aan dat alleen elektrische auto’s op de plek mogen staan, of u nu laadt of niet.

Het is het veiligst om alleen een parkeerplek met een laadpaal te gebruiken als u echt moet laden. Zo voorkomt u een boete. Ook zorgt u ervoor dat de laadplek zo goed mogelijk wordt gebruikt. 

Hoe lang mag ik parkeren bij een laadpaal?

In de meeste gevallen is er geen tijdslimiet verbonden aan het parkeren bij een laadpaal. Maar er bestaat een laadpaal-etiquette. Het is niet de bedoeling om uw auto op een laadplek te laten staan als uw accu vol is. Het maakt niet uit welk verkeersbord er staat. Controleer daarom regelmatig uw batterijpercentage.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *