Patiënten St Jansdal met corona op één verdieping

Tot afgelopen week lagen patiënten met corona of een verdenking hierop verdeeld over meerdere verdiepingen in ziekenhuis St Jansdal. Al deze patiënten zijn verhuisd naar de eerste verdieping op de afdelingen 1-oost en 1-west. Hier is ruimte voor 80 bedden. Daarnaast wordt op de electieve opname afdeling naast de operatiekamers ruimte gecreëerd voor extra IC-bedden.
De verhuizing is nodig om de belasting voor zorgmedewerkers te verminderen voor deze speciale patiëntencategorie en is een voorbereiding op toename van extra patiënten.

“We brengen op deze manier de deskundigheid op één plek”, vertelt Pieter Immerzeel (hoofd kliniek). “Voor patiënten is een opname op de isolatieafdeling ingrijpend. Niet alleen vanwege de intensieve en bijzondere vorm van zorg, maar ook vanwege het sociale isolement dat zij kunnen ervaren. Helaas mogen patiënten met corona of een verdenking daarop geen bezoek ontvangen om besmetting met anderen te voorkomen.”
Voor verpleegkundigen en medisch specialisten is het bijzonder om te werken op een isolatieafdeling. Immerzeel: “De werkwijze is heel anders dan op een reguliere verpleegafdeling. Zo dragen zij beschermingsmiddelen om zichzelf en patiënten te beschermen en is de manier van werken aangepast. Naast verpleegkundige zorg heeft het ook invloed op medewerkers van de ondersteunende diensten, zoals de voedingsdienst, schoonmaak en logistiek.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *