Persoonlijk woord van burgemeester Burmanje over verlengde lockdown

Beste inwoners en ondernemers van Ermelo,

Dinsdagavond 2 februari hebben we gehoord dat de lockdown wordt verlengd tot en met 2 maart. Nieuwe varianten van het coronavirus winnen terrein in Nederland. Die zijn besmettelijker en kunnen leiden tot een nieuwe golf van besmettingen. Daarom is besloten om de huidige lockdown voort te zetten tot en met 2 maart. Ook wij in Ermelo maken ons zorgen over een eventuele nieuwe golf en daarom wil ik u op het hart drukken: Blijf thuis, werk thuis en beperk uw bezoek!

Er verandert wel iets. Vanaf maandag 8 februari gaan de basisscholen, de kinderdagopvang en het speciaal (basis)onderwijs weer open. Dat is fijn, zowel voor onze kinderen als ook voor ouders. Voor de lokale winkeliers is er gelukkig ook een lichtpuntje, want vanaf 10 februari is bestellen en afhalen ook bij niet-essentiële winkels mogelijk. U bestelt minimaal 4 uur van tevoren uw producten – online of telefonisch – en haalt deze op afspraak af bij de winkel.

Met de nieuwe regels over bestellen en ophalen zal het voor iedereen weer even zoeken zijn naar een manier van invulling. De handhavers van de gemeente zullen controleren op naleving van de maatregelen. We willen als gemeente graag meedenken met ondernemers, maar de geldende coronaregels zijn wel het uitgangspunt.

De avondklok blijft nog gelden tot en met 10 februari 04:30 uur. Dat betekent dat iedereen tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft.

Alle informatie over maatregelen en antwoorden op veel gestelde vragen kunt u terugvinden op onze website en op www.rijksoverheid.nl.

Ik besef dat de maatregelen inmiddels het uiterste van ons allemaal vragen. Toch wil ik u een hart onder de riem steken: samen kunnen we dit aan. Ik heb het volste vertrouwen in u allemaal. Hou vol!

Hartelijke groet,

Dorine Burmanje
Burgemeester van Ermelo

Geef een reactie