Politie Harderwijk pakt fietsendieven na achtervolging

  Naar nu blijkt heeft de politie van Harderwijk eind augustus twee mannen aangehouden op verdenking van heling van elektrische fietsen. De wijkagenten van Harderwijk hebben dat nu pas bekendgemaakt, schrijft Omroep Gelderland. Het incident speelde op vrijdag 25 augustus. Agenten zagen dat twee mannen zich verdacht ophielden bij een fiets en contact leken te maken met de bestuurder van een witte bestelbus, die iets verderop stond. Toen één van de agenten op de twee mannen afliep, gingen ze er beiden ervandoor.

  De agent zette de achtervolging in en wist, mede dankzij alert optreden van omstanders, de man aan te houden. Hij wordt verdacht van heling van een elektrische fiets, verzet tegen aanhouding en vernieling van politie-eigendom. De andere man die ervandoor ging, is volgens de politie nog spoorloos.

  Bestuurder bus gepakt

  De bestuurder van de bestelbus kon wel worden aangehouden. Dat had nogal wat voeten in de aarde. De man negeerde een stopteken van de politie en ging ervandoor, maar de politie zette de achtervolging in en probeerde op alle mogelijke manieren te ontkomen. Daarbij reed hij dwars door de slagbomen bij het ziekenhuis St. Jansdal.

  Een tweede politieauto wist de bestelbus daarna te rammen. De bestuurder liet het er niet bij zitten en vluchtte te voet. Een politieauto reed hem vervolgens aan, waarna agenten de man onder dreiging van een stroomstootwapen konden aanhouden. In de bus, die was voorzien van valse kentekenplaten, werden twee elektrische fietsen aangetroffen. Die bleken gestolen, aldus de regionale omroep.

  Facebook
  Twitter
  WhatsApp

  Gerelateerde berichten

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *