Politie lost waarschuwingsschoten vanwege vluchtende man uit Nijkerk

De politie heeft zaterdagnacht bij de A28 in Nijkerk waarschuwingsschoten gelost tijdens een achtervolging van een verward ogende man in een auto. Kort daarvoor tikte de politie doelbewust de auto van de 29-jarige Nijkerker aan om hem tot stoppen te dwingen. Bij deze actie knalde de wagen van een talud af en kwam net voor de snelweg tot stilstand. Dat schrijft dagblad de Stentor.

Het incident gebeurde zaterdagnacht rond 01.30 uur. De politie kreeg een automobilist in de smiezen die opviel door zijn rijgedrag. De verward ogende bestuurder kreeg het stopteken, maar negeerde dat. Hierop ontstond een achtervolging, waarbij de bestuurder een aantal stoptekens negeerde. Ook maakte hij onderweg meerdere verkeersovertredingen. De politie kreeg ondertussen extra ondersteuning van de Dienst Infrastructuur, gespecialiseerd in de aanpak van criminaliteit en onveiligheid op snelwegen, water, spoor en luchtvaart.

Om een einde te maken aan deze achtervolging, besloten de agenten bij Nijkerk een interventie te doen en de auto aan te tikken. Hierbij werd geprobeerd de auto tot stoppen te dwingen. De wagen knalde van een talud af en eindigde vlakbij de snelweg. De verdachte verliet de auto en wilde de A28 oversteken. Hierop besloot de politie waarschuwingsschoten (in de lucht) af te vuren. ,,Roepen had geen effect, daarom zijn er waarschuwingsschoten afgevuurd”, zegt politiewoordvoerder Lisette Koning van de Landelijke Eenheid.

,,De situatie was gevaarlijk, niet voor ons, maar voor hemzelf”, zegt Koning. ,,De actie had effect, want daarop besloot de 29-jarige Nijkerker zijn vlucht te staken en kon hij worden gearresteerd.” De toedracht van het incident wordt onderzocht. Bij de aanhouding zijn de auto’s van de verdachte en politie beschadigd geraakt, aldus de krant.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *