Politie maakt jacht op dieven die het gemunt hebben op bouwmarkten en tuincentra

De politie maakt jacht op dieven die het gemunt hebben op bouwmarkten en tuincentra, meldt Omroep gelderland. Ze gaan zeer geraffineerd te werk. Oplettend winkelpersoneel van Intratuin in Nijkerk kon erger voorkomen toen twee mannen voor 4.000 euro aan kerstverlichting wilden stelen.
Op bewakingsbeelden is te zien hoe de daders te werk gaan.

Dieven in tuincentra
Winkelpersoneel wordt gefopt, legt politiewoordvoerder Sven Strijbosch uit. “Dieven maken een grote doos van een goedkoop product in de winkel open en leeg. Diezelfde doos stoppen ze dan vol met spullen die duizenden euro’s kosten. Ze rekenen daarna het bedrag af dat op de doos staat.”

Alarm gaat af
Personeel van Intratuin in Nijkerk kon erger voorkomen doordat het winkelalarm afging. De dieven maakten zich slinks uit de voeten. Ze hadden voor 4.000 euro aan kerstverlichting in een doos gestopt. Daarin zat oorspronkelijk een sofa van 199 euro. De Intratuin zat toch met de gebakken peren. Strijbosch: “Nadat de mannen weg waren, bleek er van alles weg te zijn uit de schappen. Waarschijnlijk hebben ze dat in jaszakken of tassen gestopt. We weten inmiddels dat deze mannen landelijk opereren. Zo zijn ze bijvoorbeeld al bij meerdere filialen van Gamma gezien.”
Wie meer weet over deze mannen kan op de site van de politie een tipformulier invullen.

Bekijk het hele bericht en een video van de daders op https://www.gld.nl/nieuws/7844729/met-deze-slinkse-truc-roven-dieven-bouwmarkten-en-tuincentra-leeg

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *