Politie overmeestert drankrijder na klopjacht door Harderwijk en Ermelo

De politie heeft in Ermelo een drankrijder overmeesterd na een wilde klopjacht over de straten van Harderwijk en Ermelo. Zaterdagochtend rond 02:30 zag de politie de 35-jarige man rijden en wilde hem aanhouden voor controle. In plaats van te stoppen doofde de man zijn autolichten en kneep er met hoge snelheid tussenuit, met de politie op zijn hielen. De man reed zichzelf klem in de Herderlaan in Ermelo, een doodlopende straat.

Daarmee was de jacht nog niet ten einde, want de man besloot er te voet vandoor te gaan. Een hondengeleider, twee motorrijders, twee collega’s op de fiets en een aantal collega’s in politieauto’s waren echter teveel van het goede. Ze troffen hem aan verstopt onder een auto, bibberend van de kou. De daaropvolgende blaastest wees uit dat de man had gedronken.

Onderkoeling
Na een kort bezoek aan het ziekenhuis vanwege zijn onderkoelingsverschijnselen, mocht de man in de politiecel verder opwarmen. ‘In de loop van de dag gehoord gaat worden over de strafbare feiten die hij gepleegd heeft’, meldt de politie op haar Facebook site. ‘Blijft het mooiste wat er is, na zo’n lange zoekslag uiteindelijk toch nog ‘de boef’ vangen.’

Foto: Politie Harderwijk, met dank aan 112persfotografie.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *