Politieleiding Oost-Nederland stelt twee medewerkers buiten functie

De leiding van de politie Oost-Nederland heeft twee medewerkers buiten functie gesteld. Zij zijn werkzaam in verschillende delen van de eenheid. Beide medewerkers worden verdacht van ernstig plichtsverzuim. De onderzoeken die tegen de man en de vrouw lopen staan volledig los van elkaar.

Na een oriënterend onderzoek door het team Veiligheid, Integriteit en Klachten (VIK) is een strafrechtelijk onderzoek ingesteld naar een medewerkster in de eenheid. Zij wordt ervan verdacht dat ze een strafbaar feit heeft gepleegd. De politie vat dit op als ernstig plichtsverzuim. Daarom vindt er na strafrechtelijke onderzoek ook een disciplinair onderzoek plaats.

Ook tegen de buiten functie gestelde medewerker is een strafrechtelijk onderzoek gestart. Hij werd op maandag 31 augustus op heterdaad aangehouden op verdenking van een strafbaar feit. De medewerker zit nog vast voor verhoor. Ook na dit strafrechtelijke onderzoek start de politie een disciplinair onderzoek.

Zowel de strafrechtelijke als de disciplinaire onderzoeken worden uitgevoerd door het team VIK. Beide medewerkers hebben gedurende de onderzoeken geen toegang tot politiegebouwen en –systemen.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.