Proefafsluiting fietsdoorsteek Belcantodreef Harderwijk: geslaagd of niet?

Tussen 24 februari en 24 juni is de fietsdoorsteek tussen de Belcantodreef en de Waterplassteeg in Harderwijk bij wijze van proef afgesloten geweest. De proef was bedoeld om verkeersmaatregelen aan de Belcantodreef en alternatieve fietsroutes te onderzoeken. Op deze manier wilde de gemeente Harderwijk een verkeersveiliger Belcantodreef en een verkeersveiliger route tussen Ermelo en Harderwijk creëren.

Harderwijk wil inwoners graag betrekken bij de evaluatie van de proef. Samen met de bewoners en gebruikers van het fietspad wil de gemeente terugblikken op de proef. Ook wil Harderwijk vooruitblikken op welke definitieve maatregelen het beste zijn. Deelnemers kunnen de vragenlijst invullen op het Online Stadsgesprek.

Proefafsluiting
In 2015 is het tijdelijke fietspad langs het spoor verwijderd. Vanwege de nieuwe spoortunnel bij de Weisteeg paste dit fietspad hier niet meer. Het oude fietspad kon niet meer aansluiten op de Weisteeg. Fietsers maken sindsdien gebruik van de Belcantodreef. Bewoners van de Belcantodreef ervaarden geluidsoverlast en verkeersonveiligheid. Naar aanleiding van een handtekeningenactie van bewoners en in overleg met de wethouder is Harderwijk een proef gestart. Deze proef liep op 24 juni af. Vanwege de corona-maatregelen is besloten het Online Stadsgesprek hiervoor te gebruiken.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *