Profielschets nieuwe burgemeester Barneveld is klaar

Het concept van de profielschets voor de nieuwe burgemeester van de gemeente Barneveld is klaar. De gemeente zoekt een burgemeester met een warm hart én lef. Inwoners, ondernemers en organisaties zijn door middel van een vragenlijst betrokken bij het opstellen van de profielschets.

Op maandag 5 september wordt de profielschets voor de nieuwe burgemeester door de gemeenteraad vastgesteld en aangeboden aan de commissaris van de Koning John Berends. Dit gebeurt tijdens een speciale raadsvergadering. In de zoektocht naar een nieuwe burgemeester kregen inwoners, ondernemers en organisaties in mei de mogelijkheid om aan te geven wat zij belangrijk vinden. Er zijn ruim 700 reacties binnengekomen op de vragenlijst. De vertrouwenscommissie heeft de resultaten van de vragenlijst gebruikt bij het maken van de profielschets voor de nieuwe burgemeester. “Wij zijn heel blij met alle reacties en hebben ons erdoor laten inspireren bij het opstellen van deze profielschets”, zegt Jan Top, SGP fractievoorzitter en voorzitter van de vertrouwenscommissie.

Nieuw hoofdstuk
De burgemeester, die de gemeente Barneveld zoekt, voegt een nieuw hoofdstuk toe aan het verhaal van de gemeente. De nieuwe burgemeester heeft een warm hart voor de gemeente. Ook richt de nieuwe burgemeester zich op contact met de inwoners om te weten wat er speelt en is zichtbaar aanwezig en benaderbaar. Daarnaast heeft de burgemeester lef, durft ‘out of the box’ te denken en weet anderen te inspireren dat ook te doen.

De gemeente Barneveld staat voor grote uitdagingen. De nieuwe burgemeester heeft dan ook de creativiteit en durf voor nieuwe initiatieven. Ook is er oog voor behoud van het goede dat de gemeente al heeft. De burgemeester leidt energiek en doelgericht de dynamiek van dit proces in goede banen.

Werven na de zomer
Als de profielschets op maandag 5 september wordt vastgesteld, wordt de vacature opengesteld. Dan kan het werven van de nieuwe burgemeester. Geïnteresseerden kunnen tussen 9 en 30 september op de vacature reageren. Het is de bedoeling dat de nieuwe burgemeester van de gemeente Barneveld op 9 februari 2023 wordt beëdigd.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *