Provincie Flevoland voert onderhoud uit aan verschillende rotondes

In de periode juli – augustus 2021 gaat Provincie Flevoland onderhoud uitvoeren aan verschillende rotondes rondom Dronten en Zeewolde. De huidige asfaltverhardingen vertonen gebreken en moeten daarom worden vervangen. De werkzaamheden worden verricht aan de twee rotondes Biddingweg – Overijsselseweg, de rotonde Dronterringweg – De Noord en de rotonde Dronterringweg – Rivierendreef. Tijdens de werkzaamheden zijn de rotondes gesloten voor het wegverkeer en gelden er omleidingsroutes.

De werkzaamheden worden gefaseerd per rotonde uitgevoerd:

• Rotonde Dronterringweg – Rivierendreef
De renovatiewerkzaamheden aan de rotonde Dronterringweg – Rivierendreef duren naar verwachting twee weken. De uitvoeringsperiode is 12 t/m 23 juli 2021. Tijdens de werkzaamheden is de rotonde volledig afgesloten. Er geldt een omleidingsroute voor het wegverkeer.

• Rotonde Dronterringweg – De Noord
De (onderhouds)werkzaamheden aan de rotonde Dronterringweg – De Noord nemen circa vier nachten in beslag. De uitvoeringsperiode is 16 t/m 20 augustus 2021. Tijdens de werkzaamheden is de rotonde afgesloten tussen 20.00 en 06.00 uur en geldt er een omleidingsroute voor het wegverkeer.

• Twee rotondes Biddingweg – Overijsselseweg
De werkzaamheden aan beide rotondes Biddingweg – Overijsselseweg nemen één nacht in beslag met een mogelijke uitloop naar de ochtend. De uitvoering vindt plaats in de week van 23 tot en met 27 augustus 2021. Tijdens de werkzaamheden zijn de rotondes afgesloten tussen 20.00 en 06.00 uur. Voor het wegverkeer geldt een omleidingsroute.

Werkzaamheden
Alle genoemde rotondes zijn toe aan groot onderhoud. Tijdens het onderhoud worden verschillende werkzaamheden uitgevoerd.

Rotonde Dronterringweg – Rivierendreef
Deze rotonde voldoet momenteel niet aan de nieuwste landelijke ontwerprichtlijnen als het gaat om vormgeving, inrichting en veiligheid. Een ingrijpende renovatie is nodig en de rotonde wordt dan ook grotendeels opnieuw aangelegd.

Rotonde Dronterringweg – De Noord
De bovenste laag asfalt van de rotonde wordt vervangen door een nieuwe laag asfalt. Daarnaast wordt de bestrating van de middengeleiders en de verkeersgeleider in de aansluiting met De Noord vervangen door een betonverharding. Langs de buitenkant van de rotonde wordt een betonstrook aangelegd en in de bochten worden betonbanden mee gestort.

Rotondes Biddingweg – Overijsselseweg
Ook bij deze rotondes wordt de bovenste laag asfalt vervangen door een nieuwe laag asfalt. Daarnaast worden de geleiderails, ook wel vangrails genoemd, op twee plaatsen verlengd.

Meer informatie over de omleidingsroutes en de werkzaamheden is te vinden op www.flevowegen.nl.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.