Provincie Gelderland geeft subsidie voor ruim 40 culturele organisaties en makers

De provincie Gelderland heeft de afgelopen maand, vanuit 3 verschillende regelingen, subsidies verstrekt aan 44 culturele organisaties en makers. Zo maakt Gelderland initiatieven mogelijk waar veel Gelderlanders van kunnen genieten.

Jeugdpodiumkunsten
Gelderse kinderen tot 18 jaar worden gestimuleerd met de regeling Jeugdpodiumkunsten om een voorstelling van hun keuze te bezoeken. Daarbij gaat het om een breed professioneel aanbod van muziek-, theater- en dansvoorstellingen verspreid over de provincie. Daarnaast stimuleert de provincie met deze regeling talentontwikkeling en innovatie binnen de jeugdpodiumkunsten en kennisdeling binnen het Netwerk Jeugdpodiumkunsten Gelderland. De 8 aanvragen voldeden allemaal aan de gestelde criteria en daarmee werd in totaal € 538.000 subsidie toegekend aan deze partijen.

Artistieke producties en festivals
14 artistieke producties en festivals krijgen € 300.000 subsidie van provincie Gelderland. Dat geld gaat naar festivals, podiumkunst en producties beeldende kunst, mode en vormgeving. Eind 2022 besloten Provinciale Staten om de regeling nog 1 keer open te zetten. De provincie ontving 37 aanvragen. Een notaris bepaalde met een loting de volgorde van behandeling, zodat alle aanvragers een gelijke kans kregen.

Talentontwikkeling van professionals
Gelderland draagt bij aan de artistieke ontwikkeling van professionele makers met de regeling Talentontwikkeling van professionals. Makers die in Gelderland wonen, konden een subsidie aanvragen voor begeleiding bij hun artistieke ontwikkeling. De provincie stelde hiervoor € 100.000 beschikbaar. Er zijn 22 aanvragen toegekend. In de toegekende aanvragen is een grote spreiding over kunstdisciplines te zien: van productdesign tot popmuziek en van jeugdtheater tot glazen beelden.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *