Provincie ondertekent Gelders Sportakkoord 2.0

20 nieuwe fietsroutes, ondermijning in de sport tegengaan, sportevenementen en sportclubs duurzamer maken en volgend jaar de Eurogames in Gelderland. Dit zijn enkele doelen uit het nieuwe Gelders Sportakkoord 2.0 dat meer dan 140 organisaties ondertekenden. Sportgedeputeerde Jan Markink: “Met het Gelders Sportakkoord 2.0 worden we de meest vitale provincie met inspirerende evenementen, levendige verenigingen en duurzame accommodaties. Samen zorgen we ervoor dat iedereen die dat wil veilig kan sporten en bewegen in Gelderland.”

Gelderland was in 2017 de eerste provincie in Nederland met een provinciaal Sportakkoord. Jan Markink, gedeputeerde sport, was een van de grondleggers. “We hebben veel bereikt met het eerste akkoord, daar ben ik trots op. Toen we in 2017 begonnen zochten we partners voor onze provinciale ambities. Dat is nu echt anders. Mooi aan dit nieuwe sportakkoord is dat wij het niet alleen trekken, maar juist veel andere organisaties thema’s oppakken. Zo werken we samen aan een sterk, gezond en veilig sportklimaat in Gelderland.”

Gelderland is de sportprovincie van Nederland. Er zijn 3.200 sportverenigingen actief op ruim 2 miljoen inwoners. 53% van de Gelderlanders sport, 26% is lid van een sportvereniging. Zo ligt er 530 kilometer ruiterpad door de provincie en 5.000 kilometer fietspad.

Geef een reactie