Putten: bibliotheek blaast lezing over de wolf af om veiligheidsredenen

Bibliotheek Noordwest Veluwe heeft een lezing over de wolf afgeblazen, omdat het de veiligheid van de gasten niet kan garanderen. Tegenstanders van de wolf kondigden aan massaal naar de informatieavond te komen.

De lezing van ecoloog en wolvenkenner Marc Wilbers stond gepland op 3 maart en moest plaatsvinden in de bibliotheek in Putten. Na een oproep op social media van felle tegenstanders van de wolf, vlogen de kaartjes over de virtuele toonbank. Wat bleek: anti-wolvendemonstranten kochten massaal de tickets op.

‘Pure terreur’

Wilbers zelf is niet te spreken over de actie. “Ik geef al jaren lezingen en ik heb dit nog nooit meegemaakt. Dit is pure terreur.”

Het initiatief voor de actie kwam van een stichting die sceptisch staat tegenover de komst van de wolf in Nederland. De stichting werd eerder deze week door de Reclame Code Commissie op het matje geroepen. Aanleiding was een paginagrote advertentie in De Telegraaf met de tekst: De wolf is een bedreiging voor mens, dier en natuur. Nederland, word wakker!

De bibliotheek reageerde op de actie door alle gegadigden een bericht te sturen. “De wolf op de Veluwe is een gevoelig onderwerp in de samenleving”, luidt de brief. “Wij hebben gemerkt dat een groot deel van de tickets voor deze activiteit met een andere intentie is gekocht dan om geïnformeerd te worden. Om de veiligheid van meneer Wilbers en onze gasten te garanderen, zijn we genoodzaakt de informatieavond te annuleren.”

Annemieke van Straaten laat namens de stichting weten dat het niet de bedoeling was om de lezing te verstieren maar om het gesprek aan te gaan. Ze kan zich niet vinden in de reactie van de bibliotheek om de lezing af te gelasten.

Het is niet de eerste keer dat een bijeenkomst over de wolf wordt afgelast. Eerder ging een boekpresentatie van filmmaker Cees van Kempen niet door nadat hij was bedreigd.

Bron: Omroep Gelderland

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *