Putten doet mee aan fietsverlichtingscampagne ‘AAN in het donker!’

Goede fietsverlichting is belangrijk. Voor de veiligheid van fietsers én andere weggebruikers. De gemeente Putten zegt een positieve bijdrage te willen leveren om de bewustwording van goede fietsverlichting bij jongeren te verhogen. Daarom bezoekt het campagneteam van ‘AAN in het donker’ de gemeente op dinsdag 27 oktober op Station Putten van 17.00 tot 20.00 uur. Vaste verlichting is de norm. Maar als dat even niet werkt deelt het team gratis oplaadbare fietslampjes met USB-kabeltje uit aan fietsers. Jongeren die wel met verlichting fietsen maken kans op een bioscoopbon.

Wees goed zichtbaar in het donker
Bijna iedereen weet dat fietsen met licht een stuk veiliger is dan zonder. Uit onderzoek blijkt dat het risico voor fietsers om in het donker slachtoffer te worden van een ongeval met zeker 20% afneemt bij goed werkende fietsverlichting. Er fietsen al steeds meer mensen met fietsverlichting. Maar vooral onder de jongeren kan dit nog beter.

Waarom juist nu?
Nu het weer vroeger en langer donker is, is het belangrijk om extra aandacht aan het belang van goede fietsverlichting te schenken. Want zichtbaar zijn in het verkeer is belangrijk voor uw eigen veiligheid, maar ook die van een ander. Met deze campagne worden jongeren eraan herinnerd om hun fietsverlichting, juist in deze periode, op orde te hebben om veilig thuis te komen.

AAN in het donker
De campagne wordt uitgevoerd door Bureau Kragten en SHIFT gedragsverandering in opdracht van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid (ROV) Oost-Nederland. In totaal vinden de komende maanden ruim 50 acties plaats in Gelderland en Overijssel. De campagne duurt tot eind februari 2021.

Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Oost-Nederland
ROV Oost-Nederland is in Gelderland en Overijssel de partner voor verkeersveiligheid. Met hun kennis van verkeersveiligheid en van het gebied, brengen ze de juiste partijen bij elkaar en initiëren ze projecten. Ze richten zich daarbij op gedragsbeïnvloeding van de weggebruikers. ROV Oost-Nederland is een initiatief van de provincie Overijssel en Gelderland.

,

Geef een reactie