Putten: Duurzaamheidslening wordt vervangen door Toekomstbestendig Wonen Lening

De huidige Duurzaamheidslening zal worden vervangen door de Toekomstbestendig Wonen Lening. Een Duurzaamheidslening kan nog tot en met zondag 6 december worden aangevraagd bij de gemeente Putten. Nadat de aanvraag door de gemeente is goedgekeurd moet de lening voor woensdag 30 december worden aangevraagd bij Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn).

Duurzaamheidslening
Met de Duurzaamheidslening kunnen inwoners geld lenen tegen een aantrekkelijk lage rente voor het verduurzamen van een huis. Hierbij kan men denken aan isolatie van wanden, zonnepanelen, warmtepomp et cetera. Meer informatie is te vinden op www.putten.nl/duurzaamheid.

Aanvragen Toekomstbestendig Wonen Lening
Vanaf 1 januari 2021 kan de Toekomstbestendig Wonen Lening worden aangevraagd. De Toekomstbestendig Wonen Lening kan voor veelal dezelfde maatregelen worden ingezet als de Duurzaamheidslening. Daarnaast kan deze lening ook worden ingezetn voor het levensloopbestendig maken van een huis en voor asbestverwijdering. Voorwaarde is wel dat men minimaal één maatregel gaat uitvoeren om het huis te verduurzamen. Eind december 2020 komt er meer informatie over deze lening beschikbaar via de gemeentelijke website.

,

Geef een reactie