Putten, Ermelo en Harderwijk in race om titel Meest Toegankelijke Gemeente

In aanloop naar de webinar digitale toegankelijkheid, die donderdag plaatsvindt, vragen gemeenten iedereen om hun gemeente te beoordelen rond de verkiezing van meest toegankelijke gemeente. In Gelderland strijden onder andere Barneveld, Ermelo, Harderwijk, Nijkerk en Putten om de eer. Stemmen kan hier.

In Nederland wonen ruim 17 miljoen mensen. Allemaal mogen ze meedoen. Maar kunnen ze ook echt meedoen? Voor ruim 4 miljoen mensen met een beperking is dat soms lastig. Zij hebben allerlei soorten beperkingen: lichamelijke, verstandelijke en zintuiglijke beperkingen, psychische kwetsbaarheden en chronische ziekten. De Nederlandse maatschappij is voor hen nog niet altijd goed ingericht. Daardoor kunnen zij vaak geen gebruik maken van plekken en voorzieningen. En ervaren ze moeilijkheden op een of meer levensdomeinen.

Gemeenten spelen een belangrijke rol om ervoor te zorgen dat dit voor iedereen gewoon wordt. Zodat ook mensen met een beperking zonder obstakels kunnen werken, winkelen, sporten en naar school gaan. Om hier aandacht voor te vragen organiseert de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) de verkiezing Meest Toegankelijke Gemeente van Nederland. Alle Nederlanders kunnen meebepalen welke gemeente deze prijs verdient.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.