Putten geteisterd door vernielingen: € 15.000 schade, daders melden zich

In Putten heeft afgelopen zaterdagnacht een reeks vernielingen plaatsgevonden. Volgens een eerste schatting is er zo’n € 15.000 schade. “De maat is vol. Dit gedrag is volstrekt onacceptabel en gaat alle grenzen te buiten”, aldus het college van burgemeester en wethouders in een reactie. De gemeente Putten heeft maandagmorgen aangifte gedaan bij de politie. Het college kondigt verder aan iedere euro aan schade te verhalen op degenen die verantwoordelijk zijn voor de vernielingen.

Vernielde lantaarnpalen, prullenbakken en verkeersborden

Bij het skatepark aan de Midden Engweg werden 6 lantaarnpalen en een prullenbak totaal vernield. Op de rotonde aan de Halvinkhuizerweg zijn verkeersborden afgebroken. Bij de Boekweitstraat zijn 30 tegels uit de stoep gehaald en op straat gegooid. Ook zijn hier een lantaarnpaal en een prullenbak vernield.

Daders melden zich

De gemeente riep inwoners op om zich te melden als ze meer zouden weten over deze zaak. Daarop hebben vier jongeren zich bij de politie gemeld. De vier jongens zijn allemaal onder de 18 jaar. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *