Putten heeft aandacht voor WhatsApp-buurtgroepen

Op initiatief van bewoners starten in diverse buurten, ook in Putten, WhatsApp-groepen om de buurt veiliger te maken. De gemeente en de politie juichen deze initiatieven toe, omdat bewoners extra ogen en oren in de wijk zijn. Het idee van een WhatsApp-groep is om samen in de buurt een oogje in het zeil te houden, en sneller een verdachte situatie te melden bij de politie.

Nog geen buurtapp?
Iedereen die graag een bijdrage wil leveren aan de veiligheid en leefbaarheid in de straat, buurt of wijk, kan terecht bij www.wabp.nl (WhatsApp Buurtpreventie Nederland). Hier kan men kijken of er in de buurt al een groep actief is. Aanmelden kan bij een bestaande WhatsApp-groep door contact op te nemen met de beheerder.

Is er nog geen groep actief? Iedereen mag zelf een groep starten. Eén buurtbewoner start een nieuwe groep en is daarmee beheerder van de groep. Deze persoon heeft ook contact met politie en gemeente.

Waarschuwingsbordjes
Als inwoner van de gemeente Putten kan men een waarschuwingsbord ‘WhatsApp buurtpreventie’ aanvragen. De voorwaarden zijn:

Minstens 20 huishoudens in de WhatsApp-groep.
Meld de WhatsApp-groep aan op www.wabp.nl.
Beheerders van aangrenzende groepen waarschuwen elkaar bij verdachte situaties.
De beheerder van de WhatsApp-groep heeft geen bezwaar met afgeven van eigen gegevens. De gegevens zijn voor wijkagent Derk Veenhof (derk.veenhof@politie.nl). Zodat de beheerder deelneemt aan de zogenaamde ‘beheerders WhatsApp-groep’ die de wijkagent opzet.

Aanvragen waarschuwingsbordje
Voldoet de WhatsApp-groep aan bovenstaande voorwaarden? Dan komt men in aanmerking voor een waarschuwingsbordje. Het aanvragen van een bordje kan door een e-mail te sturen naar Pim de Korte (pdkorte@putten.nl).

Vermeldt in de mail in ieder geval de volgende informatie:

Contactpersoon namens de groep, inclusief het telefoonnummer.
Aantal groepsleden en aantal adressen in de groep.
Plaats waar u het bord geplaatst wilt hebben.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *