Putten heeft nog even de Tijdelijke subsidieregeling Vangnet Energiekosten

Het college van burgemeester en wethouders van Putten stelt subsidie beschikbaar voor ondernemers, sport-, cultuur- en maatschappelijke organisaties en kerkgenootschappen. Zij kunnen, als ze voldoen aan de voorwaarden, gebruik maken van de subsidie als ze te maken hadden met de hoge energierekeningen tussen oktober en december 2022.

De gemeente biedt nu de mogelijkheid om lokale, maatschappelijke organisaties, het midden- en kleinbedrijf (mkb) en kerkgenootschappen te helpen met de hoge energiekosten van de winter 2022. Het college van B&W opent de tijdelijke subsidieregeling Vangnet Energiekosten. De maatschappelijke, culturele voorzieningen leveren een belangrijke bijdrage aan de leefbaarheid in Putten. Ook voorziet het mkb mensen van werkgelegenheid.

Tijdelijke subsidieregeling

Niet alle bedrijven kunnen gebruik maken van de rijksregelingen. Daarom heeft het college de tijdelijke subsidieregeling geopend. Het mkb, sport-, culturele- en maatschappelijke organisaties en kerkgenootschappen kunnen eerst een beroep doen op de landelijke, provinciale regelingen of een ander fonds. Daarna kunnen zij zich tot de lokale, tijdelijke subsidieregeling wenden.

Periode voor aanvraag

Ondernemers kunnen de subsidie tot en met 13 oktober 2023 aanvragen via www.putten.nl/vangnetenergiekosten. De gemeente heeft € 116.770,00 beschikbaar. Het college verstrekt de subsidies totdat het subsidieplafond is bereikt.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *