Putten helpt lokale ondernemers en maatschappelijke organisaties met energiekosten

Het college van burgemeester en wethouders van Putten stelt opnieuw subsidie beschikbaar voor lokale ondernemers en religieuze, culturele en maatschappelijke organisaties. De tijdelijke subsidieregeling vangnet energiekosten met verruimde voorwaarden krijgen zij als compensatie voor de kosten van de verhoogde energietarieven. Aanvragen kan tot en met 1 september 2024.

Subsidie om hoge energiekosten te compenseren
In juli 2023 stelde de gemeente de tijdelijke subsidieregeling vangnet energiekosten in. Vanuit het Winterfonds ontving de gemeente hiervoor geld van de provincie. In de eerste ronde van 2023 waren er weinig aanvragen. Hierdoor heeft de gemeente een deel van het budget niet gebruikt. Daarom stelt de gemeente € 96.737 opnieuw beschikbaar voor lokale ondernemers en maatschappelijke organisaties.

Periode voor aanvraag
Ondernemers kunnen de subsidie tot en met 1 september 2024 aanvragen via www.putten.nl/vangnet. De gemeente verstrekt de subsidie zolang er budget beschikbaar is. Informatie over de verruimde voorwaarden is te lezen op de website van de gemeente. Als ondernemers en maatschappelijke organisaties de subsidie al eerder hebben ontvangen, kunnen zij opnieuw een aanvraag doen. Het eerder ontvangen bedrag wordt dan verrekend met het nieuwe bedrag.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *