Putten in actie voor Landelijke Opschoondag op zaterdag 19 september

Op zaterdag 19 september vindt de Landelijke Opschoondag plaats. Putten wil, samen met de inwoners, de gemeente weer zwerfafvalvrij maken. Inwoners die mee willen doen kunnen zich tot 11 september aanmelden.

Landelijke Opschoondag
Elk jaar wordt in alle gemeenten in Nederland de opschoondag georganiseerd. De opschoondag is ook in Putten traditie geworden. Elk jaar gaan zo’n 300 mensen aan de slag, verdeeld over verschillende groepen. Gemiddeld wordt er tussen de 1.500 en 2.000 kilo zwerfafval opgeruimd. Op deze manier werken vele vrijwilligers samen aan een mooi en schoon Putten.

Coronamaatregelen
Door het coronavirus kon de Landelijke Opschoondag op 21 maart niet doorgaan. Nu is besloten om op 19 september niet gezamenlijk te starten bij de gemeentewerf en om de lunch niet door te laten gaan.

Praktische informatie
Op 19 september zal er tussen 09.00 en 12.00 uur door de hele gemeente heen zwerfafval worden verzameld. De gemeente zorgt voor hesjes, prikkers, handschoenen en zakken om het afval te verzamelen. Deze benodigdheden kunnen worden opgehaald bij de gemeentewerf op:

woensdag 16 september tussen 13.00 en 16.30 uur
donderdag 17 september tussen 18.00 en 20.00 uur.

De gemeente Putten vraagt deelnemers om het verzamelde afval dit jaar mee naar huis te nemen, waar het maandag 21 september wordt opgehaald.

Aanmelden
Aanmelden kan voor vrijdag 11 september via www.putten.nl/opschoondag.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *