Putten inventariseert toekomstplannen agrarische ondernemers

In opdracht van de gemeente Putten inventariseert adviesbureau VanWestreenen uit Lunteren in de komende maanden de toekomstplannen van de Puttense agrarische bedrijven. Het college van burgemeester en wethouders (B&W) wil de uitkomst van de inventarisatie gebruiken bij de verdere gesprekken met de provincie Gelderland.

“Het is aan de provincie om de plannen van Den Haag op het gebied van stikstof op een verantwoorde manier uit te voeren. Wij denken dat deze inventarisatie ons bij deze gesprekken kan helpen en dat dit kans op maatwerk op Puttense schaal vergroot”, zo licht verantwoordelijk wethouder Ewoud ’t Jong toe.

De gemeente Putten staat in nauw contact met vertegenwoordigers van de lokale agrarische sector. Tijdens een van deze gesprekken is het idee ontstaan om de toekomstplannen van de lokale agrarische bedrijven te inventariseren. Dit om een goed en overall beeld van de actuele situatie in Putten te krijgen. “Wij beseffen ons hierbij ten volle dat het om gevoelige materie gaat”, zo geeft ’t Jong aan. “Wij benadrukken daarom dat het om een vrijblijvende inventarisatie gaat. Er is geen enkele verplichting om mee te doen.”

De resultaten van de inventarisatie worden alléén op hoofdlijnen aan de gemeente kenbaar gemaakt. Dat zal naar verwachting medio juli 2023 het geval zijn.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *