Putten: inwoners zamelen 1.500 kilo zwerfafval in

Afgelopen zaterdag was het Landelijke Opschoondag 2019. Ook de inwoners van Putten hebben weer massaal meegeholpen om ons dorp een lenteschoonmaak te geven. Ontelbare blikjes, flesjes, snoepwikkels en sigarettenpakjes en peuken werden er geraapt. Soms ook grote zaken waarbij de verbazing groot is, zoals wieldoppen en vazen in de berm. In totaal werd er 1.500 kilo ingezameld.

Landelijke Opschoondag 2019
Dit jaar werd er afgetrapt door Christelijk College Groevenbeek en de jachtopzieners op vrijdag 22 maart 2019. Zij deden de eerste rondes.

Zaterdagochtend om 09.00 uur was het de beurt aan de andere groepen van Putten. Alle inwoners kregen van de gemeente prikkers, hesjes en handschoenen om aan de slag te gaan. Op de gemeentewerf deed wethouder Koekkoek de aftrap. Iedereen werd uitgenodigd voor een lunch na afloop.

Stichting Natuur- en Milieubescherming, de Wandelclub, groep Arlersteeg, Stichting Grensverleggende Talenten en diverse bewonersgroepen uit de buurtschappen Huinen, Krachtighuizen en Diermen stonden net als voorgaande klaar om te helpen. Daarnaast was ook een grote groep individuele inwoners en vertegenwoordigers van de Puttense politiek op de been om met prikkers de berm, weg en sloot schoon te maken.

Scouting Kon-Tiki vierde dit jaar naast de deelname aan de opschoonactie ook hun 50-jarig jubileum. Zij deden met een groep van 130 kinderen mee aan de opschoonactiviteiten. De wethouder kwam hen persoonlijk bedanken en feliciteren.

,

Geef een reactie