Putten klaar voor Koningsspelen

Putten viert vrijdag 12 april van 09.30 tot 12.00 uur de Koningsspelen. Bijzonder veel partijen hebben zich ingezet om deze sportdag voor maar liefst 1.120 kinderen te organiseren. Het thema dit jaar is ‘HA-TWEE-GO’. Want water drinken is essentieel om goed te functioneren en te presteren. Zeker als je veel beweegt. HA-TWEE-GO houdt je sterk, slim en snel.

Programma op 4 locaties
De Koningsspelen zijn er voor alle leerlingen van groep 5 t/m 8 van de 14 Puttense basisscholen. Aangezien er 1.120 kinderen deelnemen, is het programma verdeeld over 4 locaties:

groep 5 sport op het terrein van SDC Putten;
groep 6 sport op het buitenterrein van KV de Meeuwen;
groep 7 sport in sporthal de Meeuwen en bij tennisvereniging de Vale Ouwe;
groep 8 sport in en rondom het Bosbad.

Ontbijt, sport en muziek
Tijdens de Koningsspelen staan gezond eten en actief bewegen centraal. Dit jaar bestaan de Koningsspelen weer uit het Koningsontbijt, de Koningssportdag en als warming-up het lied van Kinderen voor Kinderen. De kinderen ontbijten op school. Daarna gaan ze op weg naar de diverse sportlocaties. De warming-up start overal om 09.30 uur met de ingestudeerde dans ‘Pasapas’.

Een gezonde jeugd
De Koningsspelen zijn een uitgelezen kans om alle kinderen én ouders een belangrijke boodschap mee te geven. Samen goed ontbijten en actief bewegen is heel belangrijk voor de gezondheid. Jongeren Op Gezond Gewicht Putten is erg blij met de Koningsspelen. Het doel hangt namelijk nauw samen met het doel van JOGG-Putten: een gezonde jeugd in Putten. De kinderen krijgen op locatie dan ook een gezond tussendoortje. Om 10.00 uur start het sportprogramma en de Koningsspelen zijn rond 12.00 uur afgelopen.

Grote inzet en betrokkenheid
Een groot aantal partijen heeft zich ingezet om de Koningsspelen in goede banen te leiden. De organisatie en begeleiding is in handen van JongPutten in samenwerking met 30 studenten van MBO sportacademie Amersfoort. Ook de Puttense sportverenigingen hebben gehoor gegeven aan de oproep om mee te werken.

,

Geef een reactie