Putten: Koninklijke onderscheiding voor de heer P. van der Leeden

De heer P. (Paulus) van der Leeden (73 jaar) is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Donderdag 25 mei 2023 ontving hij de Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Lambooij. Van der Leeden heeft de onderscheiding ontvangen vanwege zijn jarenlange vrijwillige inzet voor de samenleving.

In de afgelopen 12,5 jaar heeft de heer Van der Leeden buitengewoon veel betekend voor Stichting Bosbad “Klein Zwitserland” en daarmee ook voor de gemeenschap van Putten. In de periode 2011 tot en met 2021 als bestuurslid en in de afgelopen 2 jaar als adviseur. Van der Leeden leidde de stichting in de voorbijgaande jaren door roerige tijden en maakte Bosbad Putten duurzaam en daarmee toekomstbestendig. Het zwembad staat er vandaag de dag goed voor en dat is mede te danken aan zijn financiële deskundigheid en buitengewone betrokkenheid. Maar bovenal vanwege het feit dat Van der Leeden het vermogen had om mensen te verbinden door inhoudelijke kennis, overzicht en empathie te combineren.

Naast zijn inzet voor Bosbad Putten was Van der Leeden in de periode van 2010-2018 een actief en betrokken bestuurslid van de plaatselijke ChristenUnie. Ook was Van der Leeden bijna 8 jaar lang bestuurslid van Stroud in de functie van penningmeester (2004-2012). Zijn (financiële) deskundigheid zette hij bovendien 10 jaar lang in voor de Stichting Putten-Roemenië-Moldavië (2000-2010).

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *