Inwoners van Putten met een laag inkomen hebben vorige week een mondkapje gekregen van de gemeente Putten. De mondkapjes zijn gemaakt door een lokale ondernemer die als vluchteling naar Nederland is gekomen. Uit dankbaarheid wilde hij graag iets terugdoen voor de Puttense gemeenschap. Reza Amiri is 10 jaar geleden gevlucht uit Afghanistan en is in 2013 begonnen met een kleermakerij: Pauw Kledingreparaties en Stomerij, Dorpsstraat 40 in Putten. Hij heeft Ahmed Hamad parttime in dienst genomen en geeft hem nu de kans om in Nederland werkervaring op te doen. Ahmed Hamad is in 2017 uit Syrië gevlucht en wil graag iets bijdragen aan de Nederlandse maatschappij, omdat hij hier met zijn gezin zo goed is ontvangen en zich welkom voelt. Zijn droom is om straks fulltime werk te hebben en ooit voor zichzelf te beginnen.
Volwassenen
Naast een mondkapje kregen de inwoners een flyer die duidelijk maakt hoe zij aanspraak kunnen maken op (financiële) ondersteuning op basis van de zogeheten ‘minimaregelingen’. Volwassenen die een inkomen hebben dat lager is dan 130% van de bijstandsnorm, kunnen zodoende toch meedoen aan maatschappelijke, sociale, culturele en sportactiviteiten.
Kinderen en jongeren
Ouders die niet in staat zijn om activiteiten voor hun kinderen helemaal zelf te betalen, kunnen een beroep doen op Stichting Leergeld en Jeugdfonds Sport & Cultuur. Deze stichtingen zijn actief in veel gemeenten in Nederland, waaronder Putten. Getrainde vrijwilligers en professionals van maatschappelijke organisaties adviseren en bieden hulp. Zo kunnen kinderen toch een fiets krijgen om op school te komen, hun huiswerk doen op de computer of sporten bij een lokale vereniging.
Omzien naar elkaar
Om inwoners te bereiken die nu nog niet in beeld zijn, verspreidt de gemeente de flyer ook via de Voedselbank en organisaties als Welzijn Putten, Stimenz en Humanitas. Daarnaast vraagt de gemeente inwoners naar elkaar om te zien. De flyer kan dienen als aanknopingspunt om een hulpbehoevende buur of kennis op weg te helpen.
Foto: gemeente Putten