Putten: nieuwe aandacht vermissingszaak Maria van der Zanden levert zestig tips op

De hernieuwde aandacht voor de vermissingszaak van Maria van der Zanden heeft tot dusver zeker zestig tips opgeleverd, meldt Omroep Gelderland. De Peter R. de Vries Foundation loofde ruim twee weken geleden een beloning uit van 250.000 euro. Het geld is voor de tipgever die informatie heeft die leidt naar de verdwenen Puttense.

Maria is sinds 6 augustus 1994 spoorloos. De 22-jarige ging die dag een rondje fietsen, maar kwam nooit meer thuis. De politie en haar vader, die al bijna dertig jaar in grote onzekerheid zit, gaan ervan uit dat ze slachtoffer is geworden van een misdrijf.

De tips die via de website van de Peter R. de Vries Foundation worden doorgegeven, komen terecht bij Kelly de Vries. Zij is de directeur van de stichting en dochter van Peter R. de Vries, die in het verleden ook nog bezig is geweest met de zaak. Ze benadrukt dat alle tips serieus worden genomen. Zij anonimiseert ze als daarom is gevraagd, en stuurt ze door naar het coldcaseteam dat op de zaak zit. Afgelopen vrijdag, de laatste keer dat ze keek, stond de teller op zestig.

Of de gouden tip er al tussen zit, wil De Vries niet zeggen. “Daar kan ik geen uitspraken over doen. Er moet eerst goed onderzoek worden verricht, zodat we het 100 procent zeker weten. We willen de familie geen valse hoop geven.”

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *