Putten onthult straatnaambord Burgemeester A.J. Berkhouthof

Op zaterdag 1 april 2023 heeft burgemeester H.A. Lambooij samen met de dochters van oud-burgemeester Berkhout, Rianne en Magda, het straatnaambord aan de Burgemeester A.J. Berkhouthof onthuld. De ceremonie vond plaats in aanwezigheid van een select gezelschap van genodigden. Ook bewoners van de hof, die voor de gelegenheid was opgefleurd met bloembakken vol met bloeiende narcissen, waren aanwezig.

Aad Berkhout was van 1 augustus 1978 tot 1 april 1997 een zeer actieve en betrokken burgemeester en voor vele Putters en Puttenaren een echte ‘burgervader’. Met de vernoeming heeft de oud-burgemeester een passend eerbetoon gekregen.

22.000 narcisbollen

Bij zijn afscheid schonken burgemeester Berkhout en zijn vrouw de Puttenaren 22.000 narcisbollen, voor elke inwoner van Putten 1 bol. Deze narcissen hebben nog lang na zijn afscheid in vele plantsoenen in Putten gebloeid. Voor burgemeester Berkhout en zijn vrouw stond de narcis symbool voor Pasen, voor de opstanding, en daarmee een teken dat ook de natuur weer ontluikt. En vanuit deze gedachte was de narcis voor hen ook het symbool voor dankbaarheid. Dankbaarheid aan de gemeente Putten en zijn bewoners waar Aad Berkhout en zijn vrouw An met veel liefde hebben gewoond en gewerkt.

Het verhaal achter de straatnaam

Een uitvoerige beschrijving van het leven en werk van burgemeester Berkhout is te lezen op de website van Verhaal van Putten: https://verhaalvanputten.nl/aad-berkhout

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *