Putten: ‘Sportakkoord I afgerond, tijd voor het vervolg’

Sport en bewegen voor iedereen in Putten. Dit was het doel van het lokale Sport- en Beweegakkoord dat in 2020 begon. In maart 2020 is een groep inwoners aan de slag gegaan om een verbeterslag te maken voor sport en bewegen in Putten. Dit heeft geleid tot het eerste lokale Sport- en Beweegakkoord.

Afgeronde projecten

De afgelopen 3 jaar heeft de gemeente Putten, samen met de partijen verschillende projecten opgezet:

  1. Zo heeft Gymnastiekvereniging Orion een Nijntje plein kunnen maken. Hiermee organiseren ze nu meerdere keren per jaar sportactiviteiten voor kinderen van 1½ tot 6 jaar.
  2. Actief Putten heeft een Aan de Bak bak aangeschaft. Dit is een bak voor sportmateriaal die iedereen in Putten kan lenen.
  3. Daarnaast zijn er 2 beweegroutes aangelegd in Putten. De QR-FIT route in park De Groene scheg en de KWIEK beweegroute in Bijsteren.
  4. De Gabriëlschool heeft spelmateriaal wat ook buiten schooltijd beschikbaar is voor kinderen uit de buurt.

Er zijn in de afgelopen 3 jaar nog meer mooie projecten geweest. Zoals de nieuwe website van de Puttense Sport Federatie en de nieuwe sportmaterialen voor Stichting in Beweging en Stichting Binnensport.

Vervolg

Het lokale Sport- en Beweegakkoord I is succesvol afgerond. Daarom komt er een vervolg. Op dit moment werken meerdere partijen (zoals sport- en beweegaanbieders, Putten voor Elkaar, Inclusiepanel Putten, de Puttense Sport Federatie en de gemeente) aan Sport- en Beweegakkoord II. Hiermee zet Putten in 2023 – 2026 nog meer in om sport en bewegen toegankelijk te maken voor iedereen in Putten, aldus de gemeente.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *