Putten staat open voor economische samenwerking met Ermelo, Harderwijk en Zeewolde

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Putten ziet mogelijkheden voor een nadere samenwerking op economisch gebied met buurgemeenten Ermelo, Harderwijk en Zeewolde. Dat heeft het college van B en W in een brief laten weten aan de collega-bestuurders van deze gemeenten. “Wij willen graag samen onderzoeken hoe we deze samenwerking verder inhoud kunnen geven. Dit mogelijk ook met samenwerking van de gemeente Nijkerk”, aldus het college in de brief. Ondernemers uit Putten pleitten eerder al voor een nauwere samenwerking tussen Putten en de buurgemeenten.

In de brief aan Ermelo, Harderwijk en Zeewolde geeft het college aan dat er op verschillende terreinen al goed wordt samengewerkt. Bijvoorbeeld als het gaat om afspraken die zijn gemaakt over de bedrijventerreinen en Lelystad Airport. Maar ook rondom het thema bereikbaarheid, zoals de snelweg A28. Zoals geschreven, staat de gemeente Putten ook open voor een nadere samenwerking op economisch terrein.

Het college geeft verder aan dat Putten zich ook oriënteert op een samenwerking binnen de Regio Foodvalley. “Vanuit ons agrarisch buitengebied en foodgerelateerde bedrijvigheid liggen daar interessante aanknopingspunten voor de gemeente Putten. Een eventuele samenwerking met Regio Foodvalley sluit een samenwerking met Ermelo, Harderwijk en Zeewolde op economisch terrein beslist niet uit”, zo schrijft het college.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *