Putten start inzameling bladafval vanaf 16 oktober

Vanaf 16 oktober tot en met 17 december staan in Putten ongeveer 75 bladkorven op verschillende locaties in de gemeente. U kunt uw bladafval hier gratis in kwijt. De bladkorven plaatsen wij omdat het niet wenselijk is dat u het blad de weg op blaast. Dit kan namelijk tot onveilige situaties leiden.

Aanbiedingsregels

In de bladkorven mag alleen bladafval. Er mag geen ander (tuin)afval in zoals coniferenknipsels, dennennaalden, tuinplanten, gras en takken. De locaties van de bladkorven vindt u op www.putten.nl/bladafval.

Medewerking

Vorige jaren is gebleken dat de bladkorven niet alleen met blad werden gevuld. Dit brengt extra kosten met zich mee. Dit jaar zullen wij hier strenger op toezien. Bladkorven waar ander afval inzit, verwijdert de gemeente. Wij vragen om uw medewerking.

Hergebruik

Een deel van het ingezamelde bladafval gaat naar een composteerbedrijf. Dit bladafval verwerken zij tot compost en mulch. Mulch gebruiken wij om de groei van onkruid te remmen tussen beplanting.

Blad in bosgebied

In het bosgebied komen geen bladkorven. Hier mag u het blad, dat van gemeentebomen op particuliere kavels in de berm valt, op een hoop vegen. In december halen wij dit eenmalig (machinaal) op. Het gaat om het gebied dat wordt begrensd door de Bosrand/Kastanjelaan, Parklaan, Oude Rijksweg, Julianalaan en Wilhelminalaan.

Afvalbrengstation

Half december halen we de bladkorven weg. De rest van het jaar kunt u het bladafval, tegen betaling, brengen bij het Afvalbrengstation (Hoge Eng West 5).

Vragen?

Gemeente Putten
(0341) 359 611
www.putten.nl/bladafval

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *